Definitiile termenilor

potenta.ro – este denumirea comerciala a FUN NETWORK SRL persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social pe Str. Stadionului, nr. 4G, Floresti, jud. Cluj, cp. 407280, avand numar de ordine in Registrul Comertului J12/3227/2021, cod unic de inregistrare fiscala 44557250.

Vanzator – FUN NETWORK SRL prin magazinele sale online.

Cumparator – persoana juridica sau persoana fizica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica sau juridica careia i se acorda acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre potenta.ro (telefonic, electronic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre potenta.ro si acesta si care necesita utilizarea si crearea unui CONT.

Utilizator – orice persoana juridica sau fizic inregistrata pe Site, care, care prin finalizarea procesului de creare a unui Cont, si-a dat acordul cu privire la clauzele speciale ale site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, etc.).

Favorite – sectiune din Cont care permite Utilizatorului sau Cumparatorului sa isi creeze Liste cu produsele favorite.

Lista – pagina web Favorite in care Utilizatorul/Cumparatorul poate adauga Bunuri preferate, pe care in timp le poate adauga in cosul de cumparaturi pentru o comanda.

Comanda – reprezinta un document electronic sau mail ce foloseste ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul ii transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a cumpara produse de pe Site.

Contract – reprezinta contractul incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Cumparatorului si a Vanzatorului.

 

 

Continutul

Toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic.
Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta.
Continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil.
Informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada.
Informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
Date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisa de catre cumaparatorul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei sale personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a informa alti clienti ca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate in decriere de catre producator.

Rating – reprezinta modalitate de exprimare a gradului de satisfactie Cumparator fata de un produs achizitionat. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs in parte putand primi un punctaj de la 1, la 5 stele. Gradul de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Cumparator asupra unui produs achizitionat.

Document
– prezentele Termene si Conditii.

Newsletter
– mijloc de informare electronic asupra produselor sau promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului.

Tranzactie
– rambursarea sau incasarea unei sume de bani rezultata din vanzarea unui produs de catre Sam Distribution, Cumparatorului, prin utilizarea serviciului ramburs al firmeide curierat.

Specificatii tehnice
– toate descrierile produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Plata ramburs
– serviciul de plata prestat de catre firma decurierat care face livrarea.

 

 

Documente contractuale

Prin plasare unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este intru totul de acord cu forma de comunicare (e-mail, sms sau telefonica) prin care Vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.

Notificarea transmisa automat de catre Cumparator, dupa efectuarea unei comenzi pe site are rol de informare si nu reprezinta acceptarea automanta a Comenzii. Notificarea si acceptarea a unei comenzi se face telefonic sau automat daca este platita online cu cardul.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din Comanda. Daca modifica cantitatea de produse va anunta Cumparatorul la numarul de telefon sau la adresa de e-mail puse la dispozitia Vanzatorului.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice sau telefonic a notificarii de expediere a Comenzii.

 

 

Politica de vanzare

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Cumparator/Client.
Pentru motive justificate potenta.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel potenta.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa pe mail la [email protected], pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate mai sus.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea „contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

potenta.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 

Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, simboluri comerciale, reprezentari stilizate, imagini statice, text si/sau continut multimedia, imagini dinamice, prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a potenta.ro.
Cumparatorului/Clientului nu ii este permisa distribuirea, copierea, publicarea, modificarea, alterarea, transferul catre terte parti, utilizarea, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de potenta.ro. Indepartarea insemnelor care atesta dreptul de autor al potenta.ro asupra Continutului precum si vanzarea, participarea la transferul, distributia de materiale ce au fost realizate prin copierea, reproducerea, sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al potenta.ro.
Cumparatorul/Clientu poate copia sau utiliza Continut de pe situl potenta.ro numai in scopuri personale sau non-comerciale.
Nicio parte a continutului transmis catre Cumparator sau Client, prin orice mijloc de comunicare electronice, telefonice, etc nu constituie o obligatie contractuala din partea potenta.ro.
Este interzisa utilizarea de continut in alte scopuri decat cele permise clar prin prezentul Document sau de acordul de utilizare, in cazul in care acesta exista.

 

 

Comanda si returul

Cumparatorul/Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata ramburs la livrarea coletului de catre firma de curierat sau online cu cardul. Odata produsul adaugat in cosul de cumparaturi, acesta este disponibil pentru vanzare in limita stocului disponibil.
Prin finalizarea unei comenzi, Cumparatorul consimte ca toate datele oferite si necesare procesului de cumparare, sunt adevarate, complete si corecte la data lansarii Comenzii.
Prin finalizarea unei comenzi, Cumparatorul intelege ca Vanzatorul poate sa il contacteze, pentru confirmare sau alte informatii.
In urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta.
Cumparatorul are dreptul sa returneze un produs sau sa se retraga din Contract, în termen de 14 zile calendaristice, fara fara a suporta alte costuri decât cele de livrare si fara invocarea niciunui motiv.
Potrivit OUG nr 34 din 2014, perioada de returnare a unui produs expiră în termen de 14 (paisprezece) zile de la ziua în care clientul/cumparatorul intră în posesia fizică a comenzii/produsului/produselor.
In cazul in care clientul/Cumparatorul decide sa reunte la o comanda deja lansata, poate contacta departamentul online telefonic sau pe mail. Datele de contact regasindu-se la sectiunea „contact” de pe site.
In cazul in care comanda a fost deja achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece). Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
– In cazul in care vina apartine potenta.ro – se va rambursa suma integrala si transportul retur.
– In cazul in care vina apartine cumparatorului (nu mai doreste produsul din varii motive, s-a razgandit, etc) – se va rambursa suma doar pentru produsele sigilate, urmand ca transportul retur sa fie suportat tot de cumparator.
Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).
In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 

 

Confidentialitate

potenta.ro va pastra confidentialitatea informatiilor.
Nicio declaratie sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara acordul prealabil scris al Vanzatorului.

 

 

Plata si facturare

Preturile produselor afisate in cadrul site-ului potenta.ro includ T.V.A. (preturi finale) conform legislatiei in vigoare.
Cumparatorul poate poate plata ramburs la primirea coletului sau online cu cardul bancar inainte de finalizarea unei comenzi.
Vanzatorul va emite catre client/Cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia clientului/Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile cerute pentru emiterea facturii conform legislatiei in vigoare.
Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura pentru comanda sa, in format tiparit, alaturi de produsele cumparate.
potenta.ro transmite automat catre cumparator o notificare pe mail si sms, in momentul in care acesta a lansat comanda, pentru a-l asigura ca aceasta s-a inregistrat cu succes.

 

 

Livrarea produselor

Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile catre Cumparator in sistem de curierat door-to-door sau serviciul EasyBox eMag la solicitarea Cumparatorului in momentul finalizarii unei comenzi.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea produselor numai pe teritoriul Romaniei.

 

 

Garantia produselor

Toate Bunurile comercializate de catre potenta.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme cu legislatia in vigoare. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte (daca este cazul de garantie). Fiecare produs care intra in stocul potenta.ro este insotit de factura si declaratie de conformitate a calitatii produselor in conformitate cu legislatia sanitara, sanitar-veterinara, legislatia pentru siguranta alimentelor.
De asemenea, toate produsele comercializare de Vanzator sunt insotite de specificatiile producatorului, cu privire la indicatiile terapeutice / afectiunile pentru care sunt recomandate, modul de administrare, contraindicatii, precautii sau orice alte informatii asemanatoare.
In cazul produselor vandute si livrate de potenta.ro, certificatele de garantie sunt emise direct de producator.

 

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, potenta.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
Scopul colectarii datelor este de informare a Clientilor cu privire la comenzile sau produsele achizitionate.

Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a potenta.ro, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul finalizarii comenzilor Cumenzilor.

Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

De asemenea, potenta.ro poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de plata/bancare, sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune.
Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 

 

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 

Jurisdictia

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre potenta.ro si Cumparatori/Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti abilitate.